TecFlow Top Engine Cleaner - Motorreiniger 200ml

788000-Tecflow
200ML
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
  • Beschrijving
TECFLOW TOP ENGINE CLEANER (TEC)
op Engine Cleaner is een sterke reiniger en ontkoler die wordt toegepast via de luchtinlaat van de motor. Hiermee reinigt u op de meest sterke en effectieve manier de motor via de lucht inlaat. Dit product is specifiek gericht op het verwijderen van kool,  vuil en aanslag.  Het is toepasbaar op zowel benzine als diesels motoren met of zonder turbo en katalysator.
TecFlow Top Engine Cleaner

EIGENSCHAPPEN:

DIESELMOTOREN: 
- reinigt evt. aanwezige smoorklep 
- reinigt de inlaatkleppen en klepstelen
- reinigt de voorverbrandingskamers
- reinigt vacuüm bestuurde uitlaatspruitstuk kleppen
- reinigt de inlaatspruitstukken
- ontroet zuigers en zuigerveren
- reinigt de cilinderkop
- reinigt turboschoepen

BENZINEMOTOREN:
- reinigt de carburateur inwendig zonder demontage
- reinigt de injectoren
- reinigt het inlaatspruitstuk
- ontkolen van zuigers en zuigerveren
- ontkolen van uitlaatkleppen
- reinigt venturi, kleppen, veren, draaipunten etc….
- reinigt de smoorklep
- reinigt de inlaatkleppen en klepstelen
- reinigt de cilinderkop
- reinigt de basisomloop (stappenmotor) stationair

Behandelingsmethode

Carburateur onder luchtfilter
Wanneer  uw motor beschikt over een carburateur die makkelijk te bereiken is door het verwijderen van een lucht filter is het aan te raden om het direct op de carburateur te spuiten. Hiermee reinigt u ook de carburateur zelf.

Geen of moeilijk bereikbare carburateur
Wanneer er geen carburateur aanwezig is of niet makkelijk te bereiken ontkoppeld u de lucht inlaatslang van het lucht filter en wordt deze ingang gebruikt.

De behandeling

U spuit de Top Engine Cleaner in de carburateur en doe dit stootsgewijs (LET OP bij dieselmotoren  het toerental omhoog schieten) .  Doe dit tot de spuitbus leeg is en zet de motor af voor 15 minuten, hierdoor kan het middel perfect inwerken op de kool- en vuil laag. U rijdt vervolgens 15km met de auto dit gaat vaak gepaard met veel rook en vuil wat uit de uitlaat komt in de vorm van zwarte of blauwe rook. Hierna is de behandeling voltooid.

 

Minder vermogen
Tecflow Top Engine Cleaner kan verloren vermogen terug brengen wanneer dit wordt veroorzaakt door vervuiling. De Top Engine Cleaner reinigt vanaf de inlaat/carburateur  en is gespecialiseerd in het verwijderen van koolaanslag.

Pingelen motor
Wanneer er zware vervuiling en koolaanslag in de cilinders achterblijven kunnen deze de brandstof doen ontbranden als ze gaan gloeien en voor pingelen gaan zorgen. Top Engine Cleaner verwijderd deze koolaanslag en kan pingelen voorkomen of verhelpen als het door de koolaanslag wordt veroorzaakt.

Nadieselen
Als er Koolaanslag in de cilinder achter blijft kan dit gaan gloeien en zorgen dat de brandstof ontbrand door de hitte van de gloeiende koolaanslag. Top Engine Cleaner verwijderd deze aanslag en kan Nadieselen voorkomen en verhelpen als het door koolaanslag wordt veroorzaakt.

Vervuilde EGR klep
Een vervuilde EGR Klep kan vele problemen veroorzaken zoals minder vermogen, hogere uitstoot, dichtslippen van de inlaat en nog vervelende voorvallen. Voor het reinigen van de EGR Klep raden wij aan eerst de Top Engine Cleaner te gebruiken en vervolgens Speed Cleaner. Op deze manier optimaliseert u het reinigingsproces.

Vervuild roetfilter
Een vervuild of bijna verstopt roetfilter is ontzettend slecht voor de motor en het motor management van de auto, de auto kan er van uitvallen, storingen kunnen verschijnen, hoge uitstoot, minder vermogen, auto kan gaan stinken en nog veel meer vervelende voorvallen. Wanneer het filter verstopt zit kan deze alleen nog maar vervangen worden. Een vervuild roetfilter reinigen is mogelijk maar wanneer de vervuiling zo erg opgehoopt is wordt het vaak al wat moeilijker maar niet altijd onmogelijk. Hierbij raden wij aan Top Engine Cleaner in combinatie met Speed Cleaner te gebruiken

Vervuilde turbo
Wanneer u uw turbo wilt reinigen is Top Engine Cleaner  het aangewezen product hiervoor omdat dit zich via de luchtwegen van de auto verspreid. U kunt hierna de turbo perfect onderhouden met Tecflow Speed Cleaner iedere 10.000km.

Inhoud Aerosol : 200ml
Product code : 788000